Kormánydöntés született arról, hogy a Margit körúti irodaház épületének bontása és a helyén létrehozandó közpark kialakításával összefüggő hatósági feladatok nemzetgazdasági szempontból kiemelt ügyeknek minősülnek.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány azokat a közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a gazdasági tárca egykori Margit körúti irodaházának bontásával és a helyén létrehozandó közpark kialakításával függnek össze – olvasható a Magyar Közlöny július 10-i számában. A kormány a kiemelt jelentőségű ügyek koordinációjára a budapesti kormánymegbízottat, Pesti Imrét jelölte ki.

Láng Zsolt polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter márciusban jelentette be a kormánydöntést: lebontják az 1971-ben épült irodaházat. Buda egyik legforgalmasabb területén álló, nyolcemeletes épület abba a szélcsatornába épült bele, amely a Duna felé kitisztítaná a régió levegőjét. A forgalom növekedésével együtt nőtt a károsanyag-kibocsátás is, s ezzel a főváros egyik legfertőzöttebb helye lett a körzet. Az irodaház tömbje helyén közparkot alakítanak ki.

A munkálatok megkezdésének feltétele a jogerős bontási engedély. A fejlesztés kiemelt jelentőségű beruházássá minősítése lehetővé teszi, hogy az ingatlan tulajdonviszonyainak rendezését követően 40 napon belül megkezdődhessenek a bontási munkálatok.

 

Forrás:MTI

Ha nem csak a hírek érdeklik, nézze meg eladó ingatlan kínálatunkat is. Eladó házak és eladó lakások.

Szerző: Holló Péter  2013.07.12. 12:31 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dhazkomment.blog.hu/api/trackback/id/tr165401788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása