Mint az élet minden területén, az ingatlan vásárlásnál is elengedhetetlen az információáramlás. Itt egy történet ezzel kapcsolatban.

Péter középiskolai osztálytársam volt, az egyik közösségi oldalon talált rám, és látta, hogy ingatlanértékesítéssel foglalkozom, így vette fel velem a kapcsolatot.

Örültem a jelentkezésének, mivel már évek óta nem találkoztunk. Az üzenet elolvasása után azonnal felhívtam őt. Egy kis „sztorizgatás” után elpanaszolta, hogy menyasszonyával, Katival már elég régóta keresik első lakásukat, több ingatlanossal is kapcsolatban állnak, de még nem sikerült megtalálni álmaik otthonát. Egyeztettünk másnap délutánra egy találkozót az irodánkba, hogy mindent részletesen megbeszéljünk.

Találkozásunkkor, miután kitárgyaltuk, hogy kivel mi történt az elmúlt időszakban, rátértünk a lényegre. Megbeszéltünk mindent a keresett ingatlannal kapcsolatban. Több kérdésemnél is visszakérdezett, hogy ez miért fontos? Elmagyaráztam nekik, hogy minden jelentéktelennek tűnő kérdésnek nagy jelentősége van abban, hogy minél kevesebb, számukra érdektelen lakást nézzünk meg, és rövid idő alatt találjuk meg a legmegfelelőbbet, és buzdítottam őket, hogy kérdezzenek bátran! Ezután a dh.hu oldalon beírtam a keresőbe a paramétereket, 12 ingatlan felelt meg a követelményeknek. Végig néztük az adatlapokat, és mindent részletesen megbeszéltünk. A végére maradt hét olyan „kecó”, amit Kati és Péter szerettek volna személyesen is megtekinteni. Sikerült minden tulajdonossal időpontot egyeztetni.

Szombat délelőtt útnak indultunk. Mivel viszonylag közel voltak egymáshoz a lakások, délután egyre végeztünk is az összessel. Ezután beszélgettünk még egy kicsit. Valamilyen szinten mindegyik lakás tetszett, de igazából kettő olyan van, amiben igazán el tudnák képzelni az életüket, és hétfőig eldöntik, hogy melyiket választják. A hétvége folyamán még többször beszéltünk telefonon, mert újabb kérdések merültek fel. Minden alkalommal elnézést kért, hogy apró-cseprő dolgokkal hívogat hétvégén, de megnyugtattam, hogy ez természetes, és inkább beszéljünk meg mindent, minthogy nyitott kérdések maradjanak, vagy meg se kérdezze azért, mert „cikinek” érzi a kérdést. Igenis meg kell kérdezni mindent, mert egy ingatlan vásárlás akár egy életre szóló döntés is lehet.

Hétfő délután hívott Péter, hogy sikerült dönteni, és szeretnének vételi ajánlatot tenni a kiválasztott lakásra. Mivel szinte minden részletet tisztáztunk az ajánlat tétel előtt, rövid időn belül sikerült megegyezni a tulajdonossal, és mehettünk az ügyvédhez megkötni az adásvételi szerződést.

Ebből a történetből kiderült, hogy mekkora jelentősége van a kérdéseknek, és igazából elegendő egy értékesítővel tartani a kapcsolatot, aki tisztában van a legapróbb részletekkel is. Kérdezzünk bátran, és beszéljünk meg mindent az értékesítővel!

Szerző:Mosonyi Krisztián

Forrás: Ingatlanosblog

Ha nem csak a cikkek érdeklik nézze meg eladó ház és eladó lakás kínálatunkat is.

Szerző: Holló Péter  2013.05.06. 09:23 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dhazkomment.blog.hu/api/trackback/id/tr335283289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingatlanguru · http://www.ingatlanguru.eu 2013.05.06. 10:20:23

Nagyon jó! Bízzunk meg a szakértő ingatlanosban!
süti beállítások módosítása