Dániában új lakóingatlan vásárlásához már 2,2 évnyi bruttó átlagbér elegendő, Oroszországban ehhez 10,1 évnyi bruttó átlagbér szükséges, Magyarországon 7,5 évnyi bruttó átlagbérnek megfelelő összegből lehet saját lakást vásárolni - közölte az adatokat a Deloitte Zrt. az MTI-vel.

    A Deloitte most másodszor tette közzé a 13 európai országra kiterjedt felmérésből származtatott ingatlanindexét. Az új index a 2012-es adatokat tartalmazza.
    Tavaly London volt a legdrágább város, ahol a belső kerületekben 10 ezer euróba került egy négyzetméter lakás, de a külső városrészekben is elérte a fajlagos ár a 6 ezer eurót.
    München és Moszkva az a két város, ahol az árak a legjobban (225 százalékkal) meghaladják az adott ország lakóingatlan-átlagárait. Moszkvára egyébként az európai átlagnak megfelelő, azaz a 4 ezer eurós négyzetméterenkénti árak a jellemzőek, ahogy Milánó, Róma, Lyon és Marseilles lakóingatlanaira is.
    Az előző évhez képest a legnagyobb ingatlanár-növekedést Berlinben (13), Londonban (12) és Moszkvában (11 százalék) tapasztalta a Deloitte.
    A lakásépítés intenzitását jelző mutató 2012-ben az Európai Unió lakóingatlan-piacán 3,9-ről 3,3-ra csökkent. Így 0,6-tal lett kevesebb az ezer lakosra jutó megépített lakások száma 2011-hez képest.
    A vizsgált európai országok közül 2012-ben Franciaországban és Ausztriában épült a legtöbb lakás. A legkevesebb lakást Magyarországon építették, ezer lakosra 1,1 megépült lakás jutott, ez az európai átlag 42 százalékának felelt meg.

 

Ha nem csak a hírek érdeklik, nézze meg eladó ingatlan kínálatunkat is. Eladó házak és eladó lakások.

 

Szerző: Holló Péter  2013.07.29. 15:05 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dhazkomment.blog.hu/api/trackback/id/tr1005432206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása