Novemberre teljesen megújulnak a Budavári Palota keleti támfalai - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. az MTI-t, miután június végén megindult a munka több falszakaszon.

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 2010 tavaszán készíttetett tényfeltáró vizsgálatot Budavári Palota várfalaira és javaslatot tett a helyreállításra. A 2011-ben indított keret-közbeszerzési eljárás alapján négy falszakasz - a Déli Cortina fal és vízhordó lépcső, a Középkerti támfal, az Északkeleti kis torony és Keleti várfal és a Halászó Fiú terasz támfal -, valamint azok környezete újul meg 750 millió forint értékben. A Déli Cortina falat már tavaly felújították, a másik három szakaszra megkötötték a vállalkozói szerződést.

A tájékoztatás szerint a szerkezeti beavatkozásokat követően alapozási, jórészt falazati pótlásokat, felületi javításokat és kőrestaurátori feladatokat végeznek. 

 

Ha nem csak a hírek érdeklik, nézze meg eladó ingatlan kínálatunkat is. Eladó házak és eladó lakások.

Szerző: Holló Péter  2013.07.12. 12:35 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dhazkomment.blog.hu/api/trackback/id/tr765401793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása